Που βρισκόμαστε

Σε απόσταση μόλις 25χλμ (άσφαλτου) από το Καρπενήσι φτάνει κανείς στα πανέμορφα Φιδάκια. Χρειάζεται χρόνος με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα μόλις 30 με 35 λεπτά της ώρας. 

Όσοι επισκέπτονται τα Φιδάκια, χρειάζονται πολύ περισσότερο, μιας και η ομορφιά της διαδρομής, εγκλωβίζει και αιχμαλωτίζει και τον πιο αδιάφορο. Η "σύντομη" στάση για να θαυμάσει κανείς την απέραντη Ευρυτανική φύση, ακολουθεί η μία την άλλη. Οι εναλλαγές του τοπίου κόβουν την ανάσα, αλλά παράλληλα αναζωογονεί και την ψυχή.

Ερχόμενοι από την Λαμία και φτάνοντας στο Καρπενήσι, συνεχίζουμε μέσω του κέντρου της πόλης και χωρίς να στρίψουμε βρισκόμαστε στην δυτική είσοδο - έξοδο της όπου είναι η εθνική οδός Καρπενησίου - Αγρινίου. Μετά από 8 χλμ. φτάνουμε στη ράχη "Μπαγκασάκι". Εκεί υπάρχει οδική σήμανση με την ένδειξη Φιδάκια. Στρίβουμε αριστερά αφήνοντας πλέων τον δρόμο Καρπενησίου - Αγρινίου (για όσους έρχονται από την αντίθετη πλευρά στροφή δεξιά). 

Από κει και πέρα μπαίνουμε στα χωριά των "Βαλκανίων" όπως σκωπτικά τα αναφέρουν. Πρώτα το Στεφάνι, μετά η Μηλιά, τα Σελλά και αμέσως τα Φιδάκια όπου και θα σας περιμένουμε για να γνωρίσετε την παραδοσιακή φιλοξενία μας.