Πλακόστρωτα σοκάκια, παλιά πέτρινα αρχοντικά, ανθισμένες αυλές, καλοδιατηρημένα σπίτια και η γραφική πλατεία με την επιβλητική εκκλησιά της Γέννησης της Θεοτόκου συνθέτουν την εικόνα του διατηρητέου οικισμού που είναι χτισμένος σε υψόμετρο 1000 μέτρων.

Στη περιοχή μας:

1. Το Αλώνι του χωριού, όπου βρίσκεται στη κορυφή του χωριού και μπορεί να θαυμάσει και να ακούσει κάποιος το ευρυτανικό μεγαλείο.

2. Τα περίφημα “Τσαγκαράλωνα” δυτικά του χωριού, όπου μπορεί κάποιος να απολαύσει την πανοραμική θέα της λίμνης και ένα από τα πιο όμορφα ευρυτανικά ηλιοβασιλέματα.

3. Το Φαράγγι “Στενή” στο γειτονικό χωριό της Αγίας Βλαχέρνας. Εκεί και η “γνωστή” παραλία του Αγαλιανού ποταμού για μοναδικές στιγμές στην ευρυτανική φύση.

4. Τα ερείπια των αρχαίων Κάστρων των Φιδακίων και της Αγίας Βλαχέρνας.

Στην Ευρυτανία:

Η Ευρυτανία, εκτός της μεγάλης Ιστορικής και Πολιτισμικής διαδρομής, η οποία χάνεται στα βάθη των αιώνων, έχει να επιδείξει στον σύγχρονο περιηγητή μοναδικές ομορφιές και κυρίως αναρίθμητα μνημεία:

Αρχαία κάστρα και οικισμούς, ξεχασμένα βυζαντινά μνημεία, μουσεία, νερόμυλους, ιστορικούς τόπους, πέτρινες βρύσες, πέτρινες καμάρες όπως επίσης και κρεμαστές γέφυρες, μοναδικά φαράγγια, σπήλαια, μονοπάτια, χώροι αναψυχής κ.ά..

Δίπλα στον περιηγητικό χάρτη της συνεργαζόμενης ιστοσελίδας, θα βρείτε όλα τα αξιοθέατα του νομού Ευρυτανίας. Αρκεί να έχετε την όρεξη τον χρόνο και τις αντοχές για περιπέτεια στα “άγνωστα” μονοπάτια της Ευρυτανίας, που αν την γνωρίσετε, δύσκολα θα την αποχωριστείτε.