Η γενικότερη περιοχή της Ευρυτανίας προσφέρονται για πολλές και διαφορετικού τύπου δραστηριότητες για την παρέα και την οικογένεια σας:

Σκι στο Βελούχι:
Ένα από τα καλυτέρα κέντρα της Ελλάδας είναι το χιονοδρομικό κέντρο Καρπενησίου, ιδανικό για τους λάτρεις του αλπικού σκι αλλά και ικανό να φιλοξενήσει ανθρώπους που θέλουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά την εμπειρία του σκι.

Πεζοπορία-Trekking: 
Τα μοναδικής ομορφιάς μονοπάτια και οι ξεχωριστές διαδρομές σας περιμένουν να τα περπατήσετε υπό την αιγίδα των αρμοδίων πρακτόρων εναλλακτικού τουρισμού είτε και αυτόνομα.

Rafting: 
Ευρέως γνωστό είναι πλέον το rafting που είναι η κατάβαση με φουσκωτή βάρκα του ποταμού.Για τη δραστηριότητα αυτή χρειάζεται το νερό να είναι αρκετό και ιδανικοί μήνες είναι σίγουρα οι χειμερινοί.Τα ποτάμια της Ευρυτανίας είναι εντυπωσιακά και προσφέρονται για μυημένους αλλά και αρχάριους.

Canoe-Kayak: 
Στη λίμνη των Κρεμαστών η στα πανέμορφα ποτάμια θα απολαύσετε κωπηλασία με μονοθέσια ή διθέσια canoe.Η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι ιδανική για όλο το χρόνο.

Ιππασία:
Θα σας μείνει αξέχαστη μια βόλτα με τα αλόγα γύρω από την κοιλάδα του Καρπενησιώτη ποταμού καθώς η όλη διαδικασία και η ατμόσφαιρα είναι από τις πιο εντυπωσιακές. 

Τοξοβολία-αναρρίχηση-καταρρίχηση:
Έρχονται να συμπληρώσουν την γκάμα των δραστηριοτήτων και πραγματοποιούνται εντός η εκτός πάρκου υπό την καθοδήγηση έμπειρων συνοδών.

Κυνήγι-ψάρεμα:
Ιδανική περιοχή η Ευρυτανία για τους λάτρεις του κυνηγιού αλλά και του ψαρέματος καθώς οι υδάτινοι ορίζοντες αλλά και τα δάση της περιοχής είναι πλούσια σε θηράματα.

Διαδρομές με 4Χ4 & Enduro: 
Λόγω του ανάγλυφου αλλά της δυσβατότητας της περιοχής δημιουργούνται αξεπέραστης ομορφιάς διαδρομές οι οποίες θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στο μυαλό σας και αποτελούν εικόνες της πραγματικής και ανεξερεύνητης Ευρυτανίας.