Τα Φιδάκια βρίσκονται σε υψόμετρο 980μ, απόσταση 25χλμ. από το Καρπενήσι και φημίζονται ως ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ευρυτανίας.


Το μικρό χωριό με τα πέτρινα σπίτια, τα καλντερίμια και τα πλακόστρωτα δρομάκια είναι κτισμένο σε σημείο απ’ όπου η θέα της Λίμνης Κρεμαστών είναι μοναδική.

Η θέση του χωριού είναι μία από τις πιθανολογούμενες τοποθεσίες της αρχαίας πρωτεύουσας της Ευρυτανίας, Οιχαλία. Το κέντρο του χωριού στολίζει ο ιερός ναός της Γέννησης της Θεοτόκου με το θαυμάσιο, ξύλινο χειροποίητο τέμπλο του και το στρωμένο με σκαλιστές πέτρες δάπεδο.
Κοντά στο χωριό, στην περιοχή “Καστρί” υπάρχουν ίχνη φρουρίου και ανεκμετάλλευτα αντικείμενα αρχαίου οικισμού.

Οδοιπορικό στο χωριό  

Κάνοντας μία βόλτα στο χωριό, περπατώντας στα πλακόστρωτα δρομάκια θα συναντήσεις παλιά αρχοντικά που θα σε κάνουν να νομίζεις ότι αυτόματα έχεις μεταφερθεί σε άλλη εποχή. Οι ανθισμένες αυλές και η γραφική πλατεία, σήμα κατατεθέν, με την εκκλησία της Γέννησης της Θεοτόκου και το ξυλόγλυπτο τέμπλο, γεμίζουν το μυαλό σου μοναδικές εμπειρίες που δε θα ξεχάσεις ποτέ καθώς αυτά τα μέρη λίγοι τα επισκέπτονται και “μαγεύονται” από τις ομορφιές τους.

Must  visit 

Μόλις 3 χιλιόμετρα από το χωριό, θα βρεθείς στην πιο μαγική θέα που έχεις δει ποτέ σου. Τα Τσαγκαράλωνα έχουν θεά προς τη λίμνη των Κρεμαστών, εικόνα που θα μείνει αποτυπωμένη μέσα σου για πολλά χρόνια! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν όσοι βρέθηκαν εκεί. Εξάλλου όταν η φύση έχει κέφια εμείς απλά υποκλινόμαστε στο μεγαλείο της.

Τσαγκαράλωνα